Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Преди няколко дни казах, че сме свидетели на бюджет

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Преди няколко дни казах, че сме свидетели на бюджет
Коментари Харесай

Николай Василев: Това е бюджет Мечо Пух. Шейната лети надолу

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Преди няколко дни споделих, че сме очевидци на " бюджет на безредни разхищения ", в този момент ще го нарека бюджет " Мечо Пух " - сподели за предаването " Студио Хъ " Николай Василев, някогашен министър на стопанската система и финансист. Мечо Пух и Прасчо намерили 18 гърненца мед и Мечо Пух незабавно споделил - аз изядох половината. Прасчо дал отговор: Мечо, 12 не е половината от 18. И Мечо Пух дал отговор. Ааа, не знам, аз моите 12 към този момент ги изядох. За пръв път виждам иновация за целия преход, когато има доста политики, обезпечени до месеца на изборите, след което не са обезпечени. И има два разновидността - идващото държавно управление да се окаже в обстановка: преди това имаше, а в този момент не давате. Вторият вид е страната да затъне в още по-големи задължения като не ги спре, а това е огромен политически финансов капан. 

Хубавото е, че не се подвигат директни налози към този момент. Надявам се това да не се случи. С 5 млрд повече е разходната част на бюджета. 

Политиците тази година взеха решение да извърнат платната. Платната се обърнаха почти когато започнаха митингите. Когато влезе новият бюджет. Първо взехме огромен дълг, който може да бъде изхарчен тази година и следващата година - още толкоз. 

България беше международен рекордьор по най-бързо понижение на дълга 2007-2008 година. Сега дългът е няколко пъти по-висок, само че заслугата не е за последните 10 години. Според мен влизаме в дългова серпантина. Преди това България беше дисциплинирана. Миналата година, когато не чакахме пандемия, имахме рекорден остатък от милиарди. Спускаме се по пързалката надолу. Винаги имат късмет идващите държавни управления. 1997 година с цената на големи жертви страната стъпи на крайници и последваха над 20 положителни години.

Сега нямаше причина да се залага недостиг за тази и идната година. Имат прекомерно оптимистична прогноза за спада на стопанската система, а не съм сигурен с новата вълна на Ковид ще е по този начин. Може следващата година да сме в още по-голяма криза. За мен това в този момент е изненадващо и безконтролно. До в този момент бях в поддръжка. Сериозните управленци би трябвало да икономисват, тъй като неприятни години ще дойдат, не се знае по кое време. Миналата година направихме лековерен недостиг. Сега се качихме на шейната надолу, не знам кой ще я спре. В момента с още по-голяма скорост харчим. Вместо да спестят неразумни разноски, те вземат бързи заеми да усилят разноските. "  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР